Nu stiu cat de nou este, dar cu siguranta in Australia este destul de nou, mai bine zis nu are chiar multi adepti....
L-am ochit prima oara anul trecut cand am fost la Sydney, dar din nu stiu ce motiv, i-am preferat pe nemtii de peste drum care ce-i drept au carnati apetisanti si bere pe gatlej alunecatoare....
Week-endul asta, haladuind prin anticul cartier The Rocks (cu o istorie de doua sute si ceva de ani - proaspata or zice unii, dar nu gasesti nimic mai vechi de 1788 cand vine vorba de istoria albilor) si obositi de zarva si harmalaia din bazarul de duminica, ne-am zis ce-ar fi sa incercam intimul restaurant cu gradina luxurianta, unde esti propriul bucatar...
Localul se afla intr-o cladire veche, fosta vama si apoi bar de pescari, intre o straduta laturalnica, una mai mare si o alee lunga si ingusta pe care cu vreu se pot strecura 2 persoane in acelasi timp. Cred ca de altfel aleea asta ingusta a fost primul semn ca e ceva interesant ...
Din alee dai direct in gradina, plante de toate felurile invaluind mesele si dandu-ti impresia ca esti stapanul lor.
In stanga, dai de bucate: salate diverse pentru gusturi variate, dressinguri, cartofi copti si halci de carne sau peste care te astepta sa le pui pe gratar dupa pofta ta. Noi ne-am ales coaste de porc si frigarui de vita, dar pestele, pieptul de pui marinat, fileul de vita infasurat in bacon aratau la fel de apetisant. Ne-am luat si gratarul in primire, sapte minute pe fiecare parte - cel putin asa zicea pe instructiunile de deasupra gratarului....
Am mai pus si niste ciupercute langa carnita, ne-am mai invartit putin primprejur, ne-am asezat tacamurile la masa si conasul s-a ocupat de bauturici, fix cat s-au perpelit porcul si boul....
Si-apoi da si mananca, si jupoaie coastele de carne.... Yummy-bun...
La sfarsit am savurat niste fructe proaspete, pepene galben, lubenita si cel mai delicios ananas pe care l-am mancat pana acum...
Papa bun, liniste si buna-dispozitie in gradina, totul de un bun gust deloc indoielnic (:D)
Data viitoare cand ajungem prin The Rocks nu mai stam pe ganduri daca ii lasam pe altii sa ne puna ceva in farfurie, e mult mai interesant si apetisant sa fii propriul bucatar. Iar gradina este minunatisima.
Oh Wow, that's lovely, cum ar spune barbata-miu, mai nou mare fan de Casseee.... :)
No comments:
Post a Comment