26 October 2007

Bere ceheasca




La sugestia lui Mihai (knee-high, adica, btw, mersi! :) ) am vizitat localul de mare popularitate de pe strada de si mai mare popularitate - Borsch, Vodka & Tears on Chapel Street. Pentru vorbitorii numai de limba rusa, numele localului se traduce: Borsh, Vodka si Lacrimi :)

Si ce am gasit noi acolo? Mancare buna, bere ceheasca ffffff buuuna (desi am zis ca nu mai beau bere, n-am putut sa ma abtiu. Am baut si o Monastyrka, o palinca facuta de calugarii polonezi. Am mancat sarmale in foi de varza, gustoase, da' parca un pic cam nefierte, mititei pe numele lor polonez: cevapcici, am mai servit o ciorba ruseasca delicioasa, niste cascaval pane ca la Cta, pe malu' marii :P, niste saramura de peste (nu cu usturoi, peste tinut in saramura de sare) tot ca la Cta, da' in Coiciu... Plus alte ghizdromici si ghizdromele :)

Ce mult ne-a placut la B,V&T on C st :)

J&S

PS: N-am platit noi, da' nici nu mi s-a parut asa de scump.

5 comments:

Anonymous said...

ma bucur ca v-a placut:) cevapcicicicii astia cica ar veni de la sarbi. Apropos, poate ai auzit de renumitul "magazin satesc sarbesc" Dunav din Springvale unde gasesti, pe langa carne de mici(cevapcici astia) si cam tot ce tanjesc papilele gustative romanesti(sau ma rog balcanice ca doar suntem toti o apa si-un pamant de pe acolo)..mmmmm...na ca mi s-a facut pofta de un parizer din ala bun.... Daca nu, spune-mi sa te calauzesc...
mai e unul prin Dandenong al unor romani..
ahh..si stiam un loc cu vin romanesc, nu nemaipomenit dar merge..Recas(merlot,cabernet,pinot gris parca)

Jeff&Steffl in AU said...

:)

am auzit si mancat de la Dunav cam de toate ce am avut pofta, Iris se ocupa de asta :)

Despre vinuri romanesti nush ce sa zic, parca mai bune sunt astea australiene, mai ales ca ai de unde sa alegi, 7 miliarde de feluri

Parca pe Glenferrie rd in zona High St e un restaurant unde au Recas, da' asta pt ca "tiitoarea" e romanca :)

In Dandenong nu am ajuns inca si nush cand o sa ajungem :P, cine stie, poate avem noroc... si nu ajungem

Anonymous said...

faina asta cu Recasu pe Glenferrie, mai ales ca mi-ar fi mai la indemana..nu ca m-as omori dupa Recas, dar fiind singurul vin romanesc de pe aici..

apropos de vinuri australiene, e musai un tur de vinarii in Mornington. si cum la un vin select merge o branza pe masura, stiu un loc unde poti gusta niste branza ca in povesti(daca nu exista povesti cu branza ar trebui inventate)http://www.redhillcheese.com.au/main.html
cand am fost eu erau doi mesteri branzari de la mama lor din Franta care se ocupau cu produsul..
si daca va e foame, chiar dupa colt e locul asta unde puteti manca intr-un grajd:
http://boxstallion.street-directory.com.au/
au si muzica live, privelisti ca la Odobesti si vin bun

Jeff&Steffl in AU said...

N-am fost la Odobesti, da' banuiesc io ca e frumos! :)

Plimbarea prin Mornington e in plan, dar abia dupa ce ne "licentiem" in ale condusului si p'orma ne mai luam si masina.

Mancatul in grajd parca nu ma atrage asa de tare, da' mai vedem :)

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Dansul berii... + I'm starred